Vita Nieuwkuijk

Vita Nieuwkuijk

Vita Community komt naar ‘s-Hertogenbosch!

Bloeiplek voor studenten

Ben je als student ook nieuwsgierig naar wonen in een (voormalig) klooster met andere studenten? Vind je het leuk om naast je studie met anderen na te denken over levensvragen? Ben je niet bang om met iemand in gesprek te gaan met andere overtuigingen en zo je eigen mening te gaan vormen? Lees dan nu verder!

Dichtbij ’s-Hertogenbosch in Nieuwkuijk staat de voormalige abdij Mariënkroon. Onder begeleiding van IFES en in samenwerking met Focolare gaan we deze zomer een project starten waarvoor tenminste zes kamers beschikbaar zijn voor studenten. We gaan samen een gemeenschap beginnen van zes tot acht personen.

Met elkaar gaan we ons verder ontwikkelen op geloofsgebied en persoonlijk vlak en daarnaast de christelijke spiritualiteit van Focolare leren kennen. Daarin staan de vragen van de gemeenschapsleden centraal. Vragen die aan bod kunnen komen zijn: Hoe ziet een goede relatie eruit? Heb ik realistische verwachtingen van mezelf? Wat is het doel van mijn studie? Waarom ga ik carrière maken? Waar doe ik dingen voor?

 • Vita Nieuwkuijk
 • Vita Nieuwkuijk
 • Vita Nieuwkuijk
 • Vita Nieuwkuijk

Naast veel doen, gaan we ook veel ‘zijn’. De gemeenschap is een plek waar je prettig kunt wonen. Dat doen we onder andere door een leefritme te volgen, zodat je elkaar op verschillende ‘heilige’ momenten tegenkomt. Daarnaast deel je een keuken en kan er samen gegeten worden.

Focolare is een beweging met rooms-katholieke wortels die zich sterk inzet voor oecumene, de eenheid onder christenen. Focolare wil broederschap bevorderen en een meer verenigde wereld bereiken volgens het gebed van Christus “Vader mogen allen één zijn…” (Joh. 17:21), waarin verscheidenheid gewaardeerd wordt. Mensen van de Focolarebeweging zetten zich in voor verschillende vormen van dialoog en om bruggen te bouwen van broederlijke relaties tussen individuen, tussen culturele groepen, mensen van verschillende religies en op elk gebied van de samenleving. Voor meer informatie, zie www.focolare.nl.

We willen samen met jou en anderen nadenken over de vragen die spelen. We geloven dat we door samen te leren en te leven met studenten een plek kunnen bieden waar studenten een thuis vinden, waar verbinding is, waar je jouw deel bijdraagt aan het gemeenschapsleven en waar je kunt leren vanuit rust te leven. We bieden een plek aan voor persoonlijke coaching en trainingen waar zingevingsvragen uitgebreid aan bod zullen komen.

 • Vita Nieuwkuijk
 • Vita Nieuwkuijk
 • Vita Nieuwkuijk
 • Vita Nieuwkuijk
 • Vita Nieuwkuijk
 • Vita Nieuwkuijk
 • Vita Nieuwkuijk
 • Vita Nieuwkuijk

Heb je interesse?

Heb je interesse om in de gemeenschap te wonen? De prijs van een kamer is vanaf €450,-. Dit is inclusief g/w/l, Wifi, eigen badkamer, gemeubileerd, lift, gebruik gedeelde keuken, faciliteiten van het terrein (o.a. fitnessruimte), wasmachine/droger. De selectie voor huurders wordt door IFES gedaan op basis van een motivatiebrief.

Mocht je interesse hebben om in de gemeenschap te komen wonen, vink dan ‘Ik wil graag in de gemeenschap komen wonen’ aan. We sturen je dan een uitgebreid informatiepakket op. Wil je meer weten? Neem contact op via onderstaand contactformulier.

Neem contact op