Over ons

De visie van Vita Community is om samen met studenten en young professionals te zoeken naar zingeving. We willen een bloeiplek zijn voor twintigers en aansluiten bij de vragen over het leven, zingeving en andere dieperliggende vragen.

Vita Community is een gemeenschap van studenten en young professionals waar samen leven, samen leren en samen wonen centraal staan. In elke studentenstad wordt daar op een andere manier vorm aan gegeven.

Over ons

Initiatief van IFES

Vita Community is een initiatief van IFES-Nederland. Al meer dan 60 jaar trekt IFES op met studenten, voornamelijk met een christelijke signatuur. Oorspronkelijk heeft IFES zich sinds 1959 gericht op 7000 studenten in studentenverenigingen. Vaak vonden deze ontmoetingen plaats in sociƫteiten. IFES heeft echter de droom uitgesproken om een centrum te worden van studentenzorg voor alle 700.000 studenten die Nederland rijk is. Op dit moment hebben we 50 medewerkers in dienst die met alle soorten studenten optrekt en spreken over het leven, zingeving en dieperliggende vragen. We zijn een brede netwerkorganisatie en willen een aanbod doen aan alle studenten.

Onze medewerkers